西洋料理


タイトル 西洋料理
Western Cuisine

著者/作者 会友楼
Kaiyuro

内容記述 制作刊行年等: ; 出版地等:東京 ; 請求記号:文庫10 8027 56 ; 材質: ; 数量:1枚 ; 大きさ:18×12cm ; 解説文:明治に入ってから洋食(肉食)は急速に発達したが、それだけに西洋料理店のちらしは多かった。これもその1枚。店名が上部にローマ字で書かれているが、まだよく綴り方の定まっていなかった時代のものとみえ、今日的な目からはなかなかユニークである。 ; Tokyo ; 1 sheet ; 18×12cm ; After the Meiji era began in 1868, consumption of meat spread rapidly, and many ads for Western-style restaurants like this one began to appear. The roman letters at the top give the idiosyncratic spelling in the English alphabet of "Kuwaiyooorooo" for the restaurant's name (Kaiyuro), testimony that it antecedes the establishment of regular rules for romanization.

キーワード 図録 幕末明治のメディア展 185
第2部 第2章 文明開化商売事情

公開者
(出版者)
早稲田大学図書館

関連情報URL 精細画像(PDF)

WINE検索TOPへ古典籍総合データベースTOPへ図書館TOPへ

Copyright (C) Waseda University Library, All Rights Reserved.